Zijaanzicht
oude aula

1/

Crematorium Zutphen - terreinontwerp

In opdracht van Rondom Rouw hebben Theo Verburg Architecten en Zijaanzicht de mogelijkheden onderzocht een crematorium te realiseren bij de Oosterbegraafplaats. De entreeruimte, met de bestaande aula aan het einde, wordt gedomineerd door grote haagbeuken. Door een reorganisatie van het tweede deel van deze hoofdas wordt een fraaie route gemaakt naar het crematorium. Een carré van bomen, halfopen aan de zijde van het gebouw vormt de groene tegenhanger van het gebouw. Vanaf de Kapperallee is het gebouw straks te zien tegen de achtergrond van deze bomen en de nieuw te beplanten oost-westas die de huidige grens vormt van de begraafplaats. Een urnentuin met verspreide bloeiende bomen krijgt een plaats aan de oostzijde van het terrein.

 

Opdrachtgever: Rondom Rouw - Gert Brinkhorst

Status: start bouw najaar 2010

In samenwerking met: Theo Verburg Architecten, Ede