Zijaanzicht

1/

Nieuw Bellinkhof Twello - landschappelijke visie en ontwerp

Nieuw Bellinkhof, 22 hectare groot, is het gezamenlijk initiatief van drie grondeigenaren. Zonder de karakteristieke openheid van het IJssellandschap aan te tasten, zijn enkele percelen bos gesitueerd. Daartussen ontstaan logische plekken voor drie gebouwen. Centraal op het landgoed staat het grotere “hoofdgebouw”, waarin zich twee wooneenheden bevinden. Op enige afstand staan twee woningen; de “bijgebouwen” van het landhuis. Wandelpaden vormen ontbrekende schakels tussen bestaande en toekomstige wandelroutes ten oosten van Twello.

 

Opdrachtgevers: Familie Van de Linde (Twello), Familie Klunder (Wilp),

Stichting IJssellandschap (Deventer), 2003

Status: instemming gemeente Voorst en provincie Gelderland

In samenwerking met: Ruimtewerk - Annerie van Daatselaar, Oosterbeek